Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
24.01.2019

Прокуратурою АР Крим та Головним управління Національної поліції України в АР Крим та місті Севастополі спільно з Одеським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України викрито злочину схему організованої групи з присвоєння бюджетних коштів

Сьогодні, 24 січня 2019 року, ГУНП в АР Крим та м. Севастополі спільно з Одеським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки НПУ України за процесуального керівництва прокуратури АР Крим викрито злочинну схему організованої групи розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах за програмою «адресна допомога внутрішньо переміщеним особам».

Зазначені зловмисники діяли на материковій частині України та займалася присвоєнням бюджетних коштів за підробленими документами, в тому числі на осіб, які мешкають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим.

Вже встановлено, що вказані внутрішньо переміщені особи, паспортні дані яких були використані злочинцями, не перетинали адміністративну межу України та за соціальною (матеріальною) допомогою до управлінь соціального захисту населення не звертались.

Слідчим відділом ГУНП в АР Крим та м. Севастополі за даними фактами розслідується кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.5. ст.191 Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 3654