Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
22.02.2019

Херсонський міський суд обмежив строк ознайомлення з матеріалами досудового розслідування керівнику незареєстрованої організації «РИА Новости Украина»

За клопотанням прокуратури АР Крим Херсонський міський суд 21 лютого 2019 року встановив підозрюваному керівнику незареєстрованої організації «РИА Новости Украина» строк ознайомлення з матеріалами досудового розслідування до 28 лютого 2019 року включно.
Нагадуємо, що 15 травня 2018 року, Служба безпеки України та прокуратура Автономної Республіки Крим затримали в м. Києві керівника незареєстрованої організації «РИА  Новости Украина», якому повідомлено про підозру у вчиненні дій передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 109; ч. 2 ст. 110; ч. 1 ст. 111; ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 32, ч. 1 ст. 161; ч. 1 ст. 263 КК України (державна зрада, розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади за попередньою змовою групою осіб, розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України поєднаному з розпалюванням національної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, придбання та зберіганні вогнепальної зброї). 10 січня 2019 року, останньому, було повідомлено про завершення досудового розслідування та надано доступ до ознайомлення з матеріалами кримінального провадження.

Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).

кількість переглядів: 2309