Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
25.02.2019

Прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов: МКС отримав всі необхідні докази для створення окремого військового трибуналу «Ситуація в Україні»

Міжнародний кримінальний суд (МУС) отримав від України всі необхідні документи для створення військового трибуналу з розгляду справи «Ситуація в Україні», що стосується Криму. МУС незабаром може виділити кримський кейс в окреме провадження. Про це в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» повідомив прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов. Україна як держава, у якої закріплена юрисдикція над окупованою територією, робить все можливе, щоб здійснити правосуддя. Але існує ряд посадових осіб країни-агресора, яких в силу політичного або дипломатичного імунітету не вдасться притягнути до відповідальності на національному рівні. «Ситуацію в Криму ми кваліфікуємо як спробу повної анексії країною-агресором території Автономної Республіки Крим та Севастополя. Що це означає? Це означає, що країна-агресор веде певну політику щодо України, на окремо взятій частині її території. Злочини пов'язані зі зміною демографічного складу населення території, а саме: з депортацією і колонізацією - заміщенням місцевого населення громадянами РФ », - розповів Мамедов. У кожному випадку, де є злочин, прокуратура АР Крим показує причинно-наслідковий зв'язок між злочинами і діями посадових осіб країни- агресора. А також доводить причетність окупаційної влади РФ до скоєння того чи іншого злочину. «Ми вважаємо, що матеріалів, які ми відправили (ще раз повторюся - шість повідомлень), досить для того, щоб відкрити провадження у кримському кейсу» - заявив прокурор.

Силка на інтерв"ю dt.ua/interview/prokuror-ar-krim-gyunduz-mamedov-osnovne-zavdannya-na-cey-rik-zrobiti-pivostriv-nepidyomnim-dlya-krayini-agresora-303693_.html

кількість переглядів: 2746