Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
06.03.2019

Прокуратура АР Крим скерувала до суду обвинувальний акт стосовно керівника незареєстрованої організації «РИА Новости Украина»

Сьогодні, 06.03.2019 року, прокуратура АР Крим, за результатами досудового розслідування, скерувала до Подільського районного суду м. Києва обвинувальний акт стосовно керівника незареєстрованої організації «РИА Новости Украина» для розгляду по суті. 

Нагадуємо, що 15 травня 2018 року, прокуратурою АР Крим разом зі Службою безпеки України затримано в м. Києві керівника незаконно діючого в Україні  ресурсу «РИА Новости Украина». Слідством встановлено, що Федеральное государственное унитарное предприятие «Международное информационное агентство «Россия сегодня» (Russia Today), з метою проведення підривної діяльності проти України, у 2014 році, без передбаченої Законом України «Про інформаційні агентства» державної реєстрації, створило «Росийское информационное агенство новости Украина», з допомогою якого протягом декількох років український медіа простір наповнювався спотвореною інформацією про події в Україні, зокрема, усіляко виправдовувалась окупація півострову Крим Російською Федерацією.
 
За результатами досудового розслідування, керівник вказаної  організації обвинувачується у вчиненні ряду злочинів проти основ національної безпеки  за   ст. 109, 110, 111, а також 161, 263 КК України.
 
Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).

кількість переглядів: 4076