Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
11.03.2019

Обвинувальний акт відносно злочинної організації шахраїв скеровано до суду

06 березня 2019 року Головним управління Національної поліції в АРК та м. Севастополі під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим завершено досудове розслідування стосовно 8 учасників злочинної організації, які шахрайським способом заволодівали грошовими коштами громадян, в тому числі проживаючих на території окупованого півострову. Організатори та учасники злочинної організації обвинувачуються у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 27, ч.ч. 3, 4 ст. 190 КК України.

Нагадаємо, що в серпні 2018 слідчими Головного управлінням національної поліції в АР Крим та м. Севастополі спільно з Департаментом стратегічних розробок НПУ, під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим, викрито злочинну організацію, учасники якої з початку 2016 року в м. Києві організували шахрайську схему з заволодіння грошовими коштами громадян, в тому числі, які мешкають на тимчасово окупованій території півострову під приводом проведення магічних ритуалів. Зазначені дії вчинялись від імені переможниці телевізійного проекту «9 Битва екстрасенсів». 

Водночас, у разі відмови потерпілих від сплати грошових коштів, їх залякували погрожували настанням негативних наслідків - тяжкої хвороби, смертю потерпілих або їх родичів, тощо.
Загальний збиток, від дій злочинної організації, складає більше 4 мільйонів гривень. З метою забезпечення цивільних позовів та відшкодування завданої потерпілим матеріальної шкоди, під час досудового розслідування накладено арешти на все рухоме та нерухоме майно підозрюваних.

Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).

кількість переглядів: 2433