Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
12.03.2019

Обвинувальний акт стосовно працівника ПАТ «Кий Авіа», який сприяв незаконному перенаправленню осіб з/на тимчасово окуповану територію скеровано до суду

Прокуратурою АР Крим 11 березня 2019 року до Шевченківського районного суду м. Києва скеровано обвинувальний акт стосовно  агента з обслуговування і продажу авіаперевезень  ПАТ «Кий Авіа» за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України  (незаконне переправлення осіб через державний кордон).
Установлено, що громадянка України, перебуваючи на вказаній посаді, порушила законодавство, що регулює відносини у сфері авіаційних перевезень та перетину державного кордону, здійснюючи продаж авіаквитків з різних міст Російської Федерації до тимчасово закритого аеропорту «Сімферополь» та у зворотному напрямку, таким чином надаючи засоби для незаконного переправлення осіб через державний кордон України. 18.09.2018 року прокуратурою АР Крим та ГУ Службою безпеки України в АР Крим (з дислокацією в м. Херсон)  вказаній особі було повідомлено про підозру.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 332 КК України передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадуємо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана
кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено
обвинувальним  вироком суду (ст. 62 Конституції України).

кількість переглядів: 2859