Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
15.03.2019

Працівники прокуратури АР Крим взяли участь у moot court з застосування норм міжнародного гуманітарного права у національному судовому процесі

Сьогодні, 15.03.2019 року, працівники прокуратури АР Крим взяли участь у змодельованому судовому процесі (moot court), що передбачає застосування норм міжнародного гуманітарного права у національному судовому процесі. До участі в moot court були залучені експерти з міжнародного гуманітарного права, судді, адвокати та прокурори.
 
Саме судове засідання відбувалося у формі реалістичного відтворення справжнього засідання по кримінальній справі відповідно до норм чинного законодавства. Кейс (справа) з якою працювали сторони розроблена з урахуванням кримської проблематики, і сприяє напрацюванню практики щодо правильного розслідування і кваліфікації злочинів проти основ національної безпеки та воєнних злочинів з застосуванням норм міжнародного гуманітарного права. Під час заходу між прокурорами та експертами відбулося обговорення проблемних питань та шляхів подолання тих практичних проблем, що виникають в роботі прокуратури АР Крим. Подібні заходи сприяють впровадженню нових стандартів та позитивно впливають на якість роботи прокуратури АР Крим.
 
Прокуратура АР Крим висловлює подяку USAID Ukraine - USAID Україна, Українська Гельсінська спілка з прав людини - УГСПЛ суддям, адвокатам, експертам за організацію та проведення заходу.

кількість переглядів: 3473