Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
22.03.2019

Заступник прокурора АР Крим провів виїзну оперативну нараду в м. Херсон

Учора, 21 березня, під головуванням заступника прокурора АР Крим Игора Поночовного відбулася виїзна оперативна нарада в м. Херсон з керівниками та співробітниками Головного управляння Служби безпеки України (з місцем дислокації в м. Херсон).
 
Під час наради було наголошено на необхідності розслідування кримінальних правопорушень вчинених на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополя за ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни). Починаючи з 20 лютого 2014 року  на території півострова діють норми міжнародних договірної, згоду на обов’язковість яких надано Верховною Радою України, які регулюють закони та звичаї війни, зокрема III та IV Женевські конвенції. Серйозні порушення норм зазначених конвенцій є злочином передбаченим ст. 438 КК України.
 
До відома співробітників  Служби безпеки України доведено значні напрацювання прокуратури АР Крим та зазначено основні напрямки у розслідуванні воєнних злочинів, вчинених на тимчасово окупованій території Крим представниками окупаційної влади.
 
Окремо заслухано стан досудового розслідування у актуальних кримінальних правопорушеннях за фактом порушення окупаційною владою законів та звичаїв війни, вчинення злочинів проти основ національної безпеки та у сфері недоторканості державних кордонів.

кількість переглядів: 2493