Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
27.03.2019

Правоохоронні органи Криму розпочали кримінальне провадження за фактами незаконних обшуків в Сімферополі

За фактами проведення незаконних обшуків в м. Сімферополі розпочато кримінальне провадження Головним управлінням Національної поліції в АР Крим та м. Севастополі. Процесуальне керівництво в провадженні буде здійснювати прокуратура АР Крим.

Сьогодні, 27.03.2019 за попередньою інформацією, представники так званих "правоохоронних органів" на тимчасово окупованій території півострова Крим проводять близько 25-ти одночасних обшуків у домоволодіннях кримських татар.

 За вказаними фактами органами правопорядку автономії розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 162 Кримінального кодексу України (порушення недоторканості житла). Крім того, у випадку підтвердження інформації про затримання осіб, які стали очевидцями незаконних обшуків та відмовлялись виконувати незаконні вимоги "силовиків", діям “правоохоронців" буде надана відповідна правова оцінка.

"Незаконні обшуки на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополя у громадян, які займають проукраїнську позицію є широкомасштабними, систематичними та не мають нічого спільного з правоохоронною діяльністю, оскільки спрямовані виключно на залякування населення та створення нестерпних умов для проживання громадян України, які не підтримують окупацію півострову,” – прокоментував Ігор Поночовний, заступник прокурора АР Крим.

кількість переглядів: 4353