Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
01.04.2019

Прокуратурою АР Крим скеровано до суду обвинувальний акт відносно працівника поліції який одержав неправомірну вигоду

Прокуратурою АР Крим скеровано до суду обвинувальний акт відносно старшого оперуповноваженого відділу кримінальної поліції Білоцерківського ВП ГУ НП України в Київській області за обвинуваченням у вчиненні ним кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).
 
Вказаний працівник органу правопорядку неодноразово вимагав та отримував неправомірну вигоду від громадянина, який є підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом крадіжки автомобіля, для не вчинення дій  щодо його розшуку. Загальна сума отриманої неправомірної вигоди становить 2000 доларів США та 7000 грн.
 
Нагадуємо, у травні 2018 року прокуратурою Автономної Республіки Крим спільно із співробітниками ГУ Служби безпеки України у м. Києві та Київській області затримано старшого оперуповноваженого відділу кримінальної поліції Білоцерківського відділу поліції, Головного управління Національної поліції України у Київській області після отримання ним неправомірної вигоди, якому у подальшому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання та одержання службовою особою, неправомірної вигоди за не вчинення ним в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь яких дій з використанням наданого їй службового становища, поєднане із вимаганням неправомірної вигоди, вчинене повторно).

Зазначаємо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).

кількість переглядів: 2687