Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
17.04.2019

Прокуратура Автономної Республіки Крим інформує


18-20 квітня 2019 року окупаційною владою на території півострова Крим заплановано проведення чергового «Ялтинського міжнародного економічного форуму». Зважаючи на факт тимчасової окупації АР Крим, і з метою захисту національних інтересів, незалежності та територіальної цілісності, Україна на нормативно-правовому рівні встановила чіткий порядок в’їзду та виїзду іноземців та осіб без громадянства на територію своїх адміністративно-територіальних одиниць – Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.
 
Відповідно до цього порядку  іноземні громадяни мають право в’їзду та виїзду на територію півострова через контрольні пункти, що розташовані на материковій частині України, попередньо отримавши на це дозвіл від державних органів (ст. 10 ЗУ "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території Україні"; Порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї). За порушення вказаного порядку особи можуть бути притягнені до адміністративної або кримінальної відповідальності.
 
Нагадуємо, що під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим здійснюється досудове розслідування за фактом дій, зокрема, іноземних публічних і держаних діячів, які незаконно відвівали тимчасово окуповану територію півострова та брали участь в організованих окупаційною владою у 2017 та 2018 роках заходах – «Ялтинський міжнародний економічний форум». Здійснення ними під час такого візиту окремих  видів публічної діяльності, розглядається як сприяння політиці Російської Федерації щодо легітимізації тимчасової окупації АР Крим, та завдає шкоду національним інтересам України як суверенної, незалежної держави.

кількість переглядів: 3626