Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
06.05.2019

До суду спрямовано обвинувальний акт стосовно особи, яка закликала до вчинення дій з метою зміни меж території

Прокуратурою АР Крим до Солом’янського районного суду м. Києва направлено обвинувальний акт стосовно громадянина України, який обвинувачується у розповсюдженні матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.
 
Встановлено, що обвинувачений упродовж 2016-2018 років створював відеоматеріали, які у подальшому розповсюджував через власний YouTube-канал «Новости - Новостей». Вказані відеоматеріали містили заклики до насильницької зміни існуючого в Україні конституційного ладу, виправдовували окупацію та легітимність дій Російської Федерації під час окупації Автономної Республіки Крим та м. Севастополь.
 
Нагадуємо, що 06 листопада 2018 року, прокуратурою АР Крим спільно з  Службою безпеки України в м. Києві затримано громадянина України за підозрою у вчиненні злочинів передбачених ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110 КК України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). З 08 листопада 2018 року на підставі ухвал Херсонського міського суду Херсонської області підозрюваний утримується під вартою
 
Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).

кількість переглядів: 3251