Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
07.06.2019

Представник прокуратури АР Крим виступив перед міжнародною спільнотою з доповіддю щодо особливостей розслідування міжнародних злочинів, що вчиняються на тимчасово окупованій території півострову

Представник прокуратури АР Крим Віталій Радіонов взяв участь у міжнародній науковій конференції на тему: «Організована злочинність в Центральноєвропейському регіоні», організована Департаментом кримінальної поліції Академії поліцейської служби в Братиславі, Словацької Республіки.
 
Під час виступу Віталія Радіонова представлено доповідь на тему: «Особливості розслідування міжнародних злочинів, що мають місце на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя».
Зокрема, було розкрито проблемні питання здійснення досудового розслідування міжнародних злочинів, які вчиняються на тимчасово окупованій території півострова Крим (Україна).
Окремо висвітлено досвід комунікації прокуратури Автономної Республіки Крим з Міжнародним кримінальним судом з метою забезпечення найскорішого початку Прокурором цього Суду розслідування ситуації щодо України (фактів вчинення воєнних злочинів та злочинів проти людяності представниками окупаційної влади).
 
Крім того, наголошено, що робота прокуратури АР Крим спрямована на вдосконалення її функціонування в існуючих умовах як ефективного, незалежного, об’єктивного та професійного органу, з метою захисту прав громадян, забезпечення принципу невідворотності кримінальної відповідальності за вчинення на окупованій території грубих порушень норм міжнародного гуманітарного права та міжнародного права прав людини.
 
У заході також взяли участь науковці, міжнародні експерти, а також фахівці-практики правоохоронних органів.
Отримана за результатами проведення міжнародної конференції інформація буде використовуватись для здійснення процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, що розслідуються правоохоронними органами Автономної Республіки Крим.

кількість переглядів: 3511