Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
11.06.2019

При спробі перетину адмінмежі з окупованим півостровом затримано «самооборонівця» який перебував у розшуку

11 червня 2019 року, працівниками Головного управління Національної поліції в АР Крим та м. Севастополі та Державної прикордонної служби України на контрольно-пропускному пункті «Каланчак» при спробі перетину адмінмежі з тимчасово окупованою територією півострову Крим був виявлений та затриманий розшукуваний раніше учасник незаконного збройного формування «Самооборона Крыма».
 
Під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим вказаному учаснику незаконного збройного формування вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 260 КК України (участь у діяльності непередбачуваних законом збройних формувань). Кримінальна відповідальність за вказаний злочин передбачена  у вигляді позбавлення волі від трьох до восьми років.
На даний момент вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).
 
 

кількість переглядів: 3084