Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
12.06.2019

Гюндуз Мамедов про п’ять років з моменту передислокації прокуратури АР Крим до Києва: «Для нас важливі і люди, які залишилися в Криму та фактично стали заручниками ситуації»

12 червня 2019 року виповнюється 5 років з моменту передислокації прокуратури АР Крим до Києва – на час тимчасової окупації території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.
 
З цього часу перед прокуратурою автономії постали нові виклики: розслідування воєнних злочинів та злочинів проти людяності, вчинених представниками держави-агресора на території окупованого півострову. Окрім того, ми стикнулись з прогалинами у законодавчому регулюванні діяльності правоохоронних органів, відсутністю судової та слідчої практики.
 
На даний час, пріоритетом в роботі прокуратури та органів правопорядку АР Крим є виявлення, документування та розслідування усіх фактів порушень норм міжнародного гуманітарного права та грубих порушень прав людини. Для реалізації принципу невідворотності покарання робота прокуратури зорієнтована не тільки на національні, а й на міжнародні механізми притягнення до відповідальності. Взаємодія з Міжнародним кримінальним судом, використання міжнародних майданчиків, формування фахового штату працівників, їх постійний професійний розвиток , а також відкритість та доступ для громадян, - це одні з небагатьох новел нашого функціонування на материковій Україні. Кожен день перед нами виникають нові проблемні питання і ми розуміємо, що для вирішення нестандартних завдань потрібні нестандартні рішення.
 
Гюндуз Мамедов прокурор АР Крим зазначив: «Якщо Україна хоче повернути територію Криму разом з населенням, то відсторонення від жителів півострова навряд можна вважати вдалою стратегію.  Тому для нас важливими є люди, які залишилися в Криму та фактично стали заручниками ситуації. Для цього ми впроваджуємо в свою роботу інновації для результативної комунікації прокуратури з кримчанами.  Ці ж канали ми активно використовуємо для пояснення кримчанам їхніх прав та обов’язків країни-агресора на окупованій території».
             
 

кількість переглядів: 3020