Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
20.06.2019

Працівники прокуратури автономії взяли участь у Moot Court із практичного застосування норм міжнародного гуманітарного права

На виконання Стратегії розвитку прокуратури АРК в умовах тимчасової окупації на 2019-2021 роки прокуратура автономії проводить навчальні заходи, спрямовані на підвищення професійного рівня прокурорів.

Проведено чергову сесію навчального судового процесу з застосування норм міжнародного гуманітарного права в національному судовому процесі.
Методика судового заходу (Moot Court) розроблена за участю міжнародного експертного середовища з урахуванням особливостей діяльності  прокуратури АР Крим та з метою відпрацювання теоретичних знань, та напрацювання практики застосування норм міжнародного права у національному судовому процесі щодо справ, пов’язаних з наслідками тимчасової окупації півострову.
 
За результатами заходу експертами та учасниками розроблено рекомендації щодо правильної кваліфікації воєнних злочинів, застосування прав людини та міжнародного гуманітарного права у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені в умовах збройного конфлікту та тимчасової окупації Криму.
Цей захід став можливим завдяки підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проекту «Права людини в дії», яка виконується Українською Гельсінською спілкою з прав людини.


кількість переглядів: 3830