Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
09.07.2019

Представник прокуратури АР Крим взяла участь в міжнародній конференції «Актуальні питання збройних конфліктів»

Представник прокуратури АР Крим взяла участь в третій конференції «Актуальні питання збройних конфліктів», яка відбулась у м. Женева, Швейцарська Конфедерація.
 
Зазначена конференція організована Женевською Академією (Академія міжнародного гуманітарного права) та Університетом Ессексу та стосувалась питань перехідного правосуддя, міжнародної юстиції, таких як започаткування нових, незалежних механізмів розслідувань, останніх суперечливих рішень Міжнародного кримінального суду у справах щодо Жан-П’єра Бемба (Демократична Республіка Конго), Лорана Ґбаґбо (Кот-д’Івуар), а також відмови у відкритті розслідування по ситуації в Афганістані. Окрім того, актуальні питання класифікації збройних конфліктів відповідно до висновків RULAC (Rule of Law in Armed Conflicts) та видання за 2018 рік The War Report, окремим розділом якого виокремлено тимчасову окупацію території півострову Крим.
 
Вікторія Ковальчак  взяла участь в обговоренні питань щодо триваючих збройних конфліктів, зокрема ситуації, що склалась на території АР Крим та м. Севастополь стосовно соціальної нерівності та дискримінації як однієї з форм вчинення міжнародних злочинів.
 
Наразі прокуратурою автономії вже скеровано 6 інформаційних повідомлень до Міжнародного кримінального суду щодо вчинення злочинів проти людяності та продовжується активна робота і над іншими, тому числі за фактами вчинення окупаційною владою умисних дій, спрямованих на розпалювання національної, релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, образа почуттів громадян у зв’язку з їх релігійними переконаннями, а також прямих чи непрямих привілеїв  за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, інвалідності, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.

кількість переглядів: 2830