Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
10.07.2019

Суд змінив запобіжний захід колишньому «министру здравоохранения Республики Крым»

9 липня 2019 року Дніпровським районним судом міста Києва задоволено клопотання сторони захисту про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт колишньому «министру здравоохранения Республики Крым», який обвинувачується у вчиненні державної зради та вчинення дій, спрямованих на зміну меж території та державного кордону України за ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України.

Судом застосовано до колишнього «министра здравоохранения Республики Крым» запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Сторона захисту при обґрунтуванні клопотання про зміну запобіжного заходу посилалась, в тому числі на рішення Конституційного суду України про визнання неконституційною ч.5 ст. 176 КПК України. Прокуратура АР Крим в судовому засіданні заперечувала проти задоволення клопотання сторони захисту, обґрунтовуючи свою позицію наявністю ризиків, передбачених ч. 1 ст.177 КПК України, а саме те, що обвинувачений може умисно переховуватися від суду.

Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).
 

кількість переглядів: 3087