Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
22.07.2019

Під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим повідомлено про підозру «самоборонівцю Севастополя"»

 
Прокуратура АР Крим під час здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні відносно громадянина Російської Федерації Ф., разом з Головним управлінням Національної поліції в АР Крим, здобули достатньо доказів причетності останнього до участі у не передбаченому законом збройному формуванні «Самооборона  Севастополя», у зв’язку з чим 19.07.2019 громадянину Російської Федерації Ф. повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 КК України.


Під час проведення досудового розслідування встановлено, що громадянин Російської Федерації Ф. протягом лютого – березня 2014 року очолював  так звану розвідувальну групу «СЕВЕРНЫЙ ВЕТЕР», яка входила до складу не передбаченого законом збройного формування «Самооборона Криму», що незаконно діяла на території Автономної Республіки Крим.


Дана розвідувальна група під керівництвом Ф. перебуваючи  на тимчасово окупованій
території Автономної Республіки Крим, здійснювала спостереження та фіксацію інформації стосовно розташування військовослужбовців Збройних Сил України, Державної прикордонної служби України та правоохоронних органів України, яку в подальшому передавали до командування Військово-Морського Флоту Російської Федерації.


За вчинення зазначених злочинних дій, громадянин Російської Федерації Ф. був нагороджений медаллю «За возвращение Крыма» представниками окупаційної влади АР Крим.
 
Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).
 





 

кількість переглядів: 3356