Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
04.09.2019

Суд надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно голови «Избирательной комиссии Республики Крым»

У неділю, 8 вересня 2019 року, на території тимчасово окупованого півострову мають відбутись  вибори депутатів до так званого «Государственного совета Республики Крым». Проведення вказаного незаконного голосування забезпечує голова «Избирательной комиссии Республики Крым», який 16 березня 2014 року забезпечив проведення і незаконного «загальнокримського референдуму», яким вище керівництво Російської Федерації намагається легітимізувати захоплення українского півострову.
 
Наразі, в рамках кримінального провадження голові «Избирательной комиссии Республики Крым» повідомлено про підозру у вчиненні державної зради, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та вчинення дій, спрямованих на захоплення державної влади, також вказану особу оголошено у розшук.
Разом з тим, суд задовольнив клопотання прокуратури АР Крим та надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно голови «избирательной комиссии», який ухиляється від кримінальної відповідальності. Таким чином, суд надав згоду на притягнення підозрюваного до кримінальної відповідальності (in absentia), тобто за його фактичної відсутності.

 
Користуючись нагодою, звертаємось до кримчан з проханням не приймати участь у незаконних виборах на території тимчасово окупованого півострову. Також, повідомляти до правоохоронних органів Автономної Республіки Крим про усі відомі факти організації та проведення незаконних виборів.
 
 

кількість переглядів: 3868