Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
06.09.2019

Представник прокуратури АР Крим удосконалив свої професійні знання в Нюрнберзькій літній академії

Начальник відділу міжнародного співробітництва прокуратури автономії Вікторія Ковальчак у серпні 2019 року за результатами проходження конкурсу взяла участь у навчальній програмі «Нюрнберзька літня академія для молодих спеціалістів 2019 року» («Nuremberg Summer Academy for Young Professionals»), організованій Міжнародною Академією Нюрнберзьких принципів (International Nuremberg Principles Academy ).
 
Метою програми було вдосконалення професійних знань з питань реалізації та застосуванню норм міжнародного кримінального права, вивченню практик роботи міжнародних трибуналів, а також забезпечення обміну досвідом у сфері правозастосування, встановлення професійних контактів з представниками 40 різних іноземних країн та їх правових систем.
 
 
У ході програми вивчались питання геноциду, агресії, воєнних злочинів, злочинів проти людяності, юрисдикції справ Міжнародного кримінального суду, стратегії прокурорів щодо побудови кримінальних справ та збору доказів, видів індивідуальної кримінальної відповідальності за Римським Статутом, міжнародно-правового співробітництва, захисту свідків та потерпілих у даній категорії злочинів,  проблем розслідування цих злочинів національними судами тощо. Окрім того, у ході програми відбулись візити до Memorium Nuremberg Trial, колишнього концентраційного табору Dachau та Documentation Center Nazi Party Rally Grounds.
 
Участь у вказаній програмі відповідає пріоритетам Стратегії розвитку прокуратури Автономної Республіки Крим в умовах окупації на 2019 – 2021 роки, щодо підвищення особистісного та професійного рівня співробітників прокуратури.
 

кількість переглядів: 3351