Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
09.09.2019

Прокуратура АР Крим повідомила про підозру особі, яка брала участь в організації і проведенні «референдуму» та «виборів» на території тимчасово окупованого півострову

Учора, 8 вересня 2019 року, на території тимчасово окупованого півострову незаконно проведено вибори депутатів до окупаційного «Государственного совета Республики Крым» і "местных советов".
 

«Так звані вибори, які вчора незаконно відбулися на території тимчасово окупованого півострову порушують норми законодавства, не визнаються в Україні та світі. На даний час організатору та його заступниці повідомлено про підозру. Найближчим часом обвинувальний акт відносно голови «Избирательной комиссии Республики Крым» буде скерований до суду в порядку спеціального досудового розслідування» - зазначив прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов.

Проведення вказаних незаконних виборів забезпечувала в тому числі громадянка України, яка у березні 2014 року увійшла до складу незаконно утвореної «Избирательной комиссии Республики Крым», де брала участь у підготовці та проведенні незаконного «референдуму», усвідомлюючи незаконність окупації півострову та спроби країни-агресора її легітимізувати за рахунок таких виборів.
 

Відтак, 9 вересня 2019 року, прокуратурою АР Крим та ГУ СБУ в АР Крим вказаній особі повідомилено про підозру у вчиненні державної зради, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та вчинення дій, спрямованих на захоплення державної влади.



кількість переглядів: 5433