Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
17.09.2019

Гюндуз Мамедов, прокурор АР Крим: "Обвинувальний акт щодо організатора незаконних виборів в Криму скеровано до суду"

Прокуратура автономії за результатами проведеного спеціального досудового розслідування направила до суду обвинувальний акт стосовно голови незаконно створеної на території півострову «Избирательной комиссии Республики Крым».  "Чиновник" обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та вчинення дій, спрямованих на захоплення державної влади).

Прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов: «Ні Україна, ні міжнародна спільнота не визнають спроби держави-окупанта легітимізувати окупацію півострова, в тому числі шляхом проведення фейкових «виборів» на території півострова. Відтак особи, що в порушення українського законодавства активно сприяють РФ в спробі анексувати півострів, обов’язково будуть притягнуті до відповідальності».

У ході розслідування кримінального провадження отримано беззаперечні докази того, що з березня 2014 і до цього часу обвинуваченим надається допомога в забезпеченні режиму окупації Криму. Як приклад, 16 березня 2014 року голова «Избирательной комиссии Республики Крым» забезпечував проведення незаконного «загальнокримського референдуму», яким вище керівництво Російської Федерації намагається легітимізувати захоплення українського півострова. А 8 вересня 2019 року брав участь в організації та проведенні так званих виборів  до окупаційного «Государственного совета Республики Крым» та местных советов.

Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років.
 

кількість переглядів: 2848