Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
24.09.2019

Прокуратура АР Крим повідомила про підозру посадовцю Державної виконавчої служби

Прокуратурою Автономної Республіки Крим повідомлено про підозру колишньому посадовцю Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України (далі – Департамент) у вчиненні зловживання службовим становищем, що завдало тяжких наслідків державним інтересам, тобто кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.
 
Так, у відділі на виконанні перебувало рішення суду про стягнення боргу з одного з комерційних банків на суму 764 тис. доларів США. У зв'язку з тим, що виконання рішення здійснювалось примусово, а не добровільно, державним виконавцем, в порядку ст. 28 ЗУ «Про виконавче провадження», винесено постанову про стягнення з банку боржника до державного бюджету виконавчого збору (10% від суми боргу), що становить 76 тис. доларів (1,9 млн. грн.).
Проте, за результатами безпідставної перевірки виконавчого провадження, посадовцем Департаменту вказана постанова незаконно скасована, а боржник звільнений від сплати вищевказаної суми до бюджету.

 
На даний час до суду подано клопотання про обрання посадовцю запобіжного заходу та вирішується питання щодо визначення підслідності за НАБУ.
Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).
 

кількість переглядів: 2256