Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
30.09.2019

Представники прокуратури автономії взяли участь в експертній дискусії, стосовно розгляду судами справ, матеріали який залишились на непідконтрольних територіях

Працівники прокуратури Автономної Республіки Крим взяли участь у Круглому столі на тему: «Розгляд судами справ, матеріали яких перебувають на непідконтрольних територіях та в окупованому Криму». Обговорювалися окремі положення законопроєкту про внесення змін до КПК України стосовно особливостей досудового розслідування та судового провадження у справах, матеріали яких недоступні або знищені на тимчасово окупованих територіях. 
 
 
«Звісно, законодавчі зміни вкрай необхідні для врегулювання зазначених питань та забезпечення прав всіх учасників кримінального провадження. Проте, законопроєкт потребує суттєвого доопрацювання для ефективної реалізації його на практиці, прокуратура автономії, у свою чергу, готова долучитися до цього процесу» - зазначив заступник прокурора АР Крим Ігор Поночовний.
 
 
Учасниками дискусії були  судді Верховного суду, представники офісу Уповноваженого з прав людини, Міністерства юстиції України, адвокатського середовища, громадських організацій та інші. Учасники висловились щодо актуальності вказаної проблеми, обговорили представлені та пропозиції змін до законодавства. Захід організований Українською Гельсінською спілкою з прав людини.
 
 
 
 
 
 

кількість переглядів: 2444