Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
08.10.2019

Представники прокуратури автономії відвідали презентацію щодо ситуації з правами людини на окупованому півострові

Представники прокуратури АР Крим взяли участь у презентації 27-ої доповіді щодо ситуації з правами людини в Україні під керівництвом новопризначеної Голови Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільди Богнер. Нова доповідь охоплює період з 16 травня по 15 серпня 2019 року.
 
Моніторингова місія ООН продовжила документувати порушення міжнародного гуманітарного права і порушення прав людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополі, тимчасово окупованих Російською Федерацією. У доповіді відзначають, що кількість обшуків і рейдів проти кримських татар в окупованому Криму за перше півріччя 2019 року подвоїлася, у порівняні з першим півріччям 2018 року. Російська влада продовжує вивозити затриманих осіб на територію Російської Федерації, та звинувачує людей в екстремізмі за пости у соцмережах, оприлюднені ще до окупації півострова.
Матільда Богнер зазначила, що Місія не може належним чином працювати на окупованих територіях, оскільки «Російська Федерація як окупаційна влада досі не надала Місії доступу до півострова, як це передбачено резолюціями Генеральної Асамблеї ООН щодо територіальної цілісності України».
 
Прокуратура Автономної Республіки Крим ретельно вивчає інформацію, викладену у звітах Моніторингової місії ООН, в рамках кримінальних проваджень, пов’язаних з порушенням прав людини та норм міжнародного гуманітарного права на території тимчасово окупованого півострова. 

кількість переглядів: 3719