Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
16.10.2019

Прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов: «Ми підготували перший інформаційний збірник про порушення прав людини на тимчасово окупованому півострові»

Прокуратура АР Крим підготувала перший інформаційний збірник про порушення прав людини на тимчасово окупованому півострові.
 
У збірнику систематизована і відтворена хронологія подій, що призвели до окупації Криму Російською Федерацією. Зазначено ключові норми міжнародних договорів, які порушила і продовжує порушувати своїми діями країна-агресор, а також нормативно-правові акти України, прийняті внаслідок окупації частини території нашої держави. Проілюстровано факти серйозних порушень норм міжнародного гуманітарного права та грубих порушень прав людини крізь призму кримінальних проваджень прокуратури АР Крим: умисні вбивства, викрадення, катування, переслідування, сотні незаконних обшуків та затримань наших громадян, заподіяння шкоди інтересам держави в умовах окупації.
 
«Орієнтуючись на нові формати нашої роботи, ми зробили першу спробу продемонструвати суспільству ту реальність, яка має місце на тимчасово окупованому півострові і яку дехто може заперечувати, але, на жаль, вона знаходить своє підтвердження під час розслідування кримінальних проваджень. Розроблення цього матеріалу – один із пунктів реалізації Стратегії прокуратури АР Крим в умовах тимчасової окупації, для забезпечення ефективної зовнішньої та внутрішньої комунікації й реалізації права знати правду», - зазначив прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

кількість переглядів: 8549