Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
17.10.2019

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови Апеляційного суду АР Крим

Сьогодні, 17 жовтня 2019 року, прокуратура АР Крим скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови Апеляційного суду АР Крим за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що колишній голова Апеляційного суду АР Крим, будучи громадянином України, на час вчинення злочину суддею, проживаючи на території Автономної Республіки Крим, з метою заподіяння шкоди територіальній цілісності України та становлення і зміцнення окупаційної влади, надання іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, становленні та легітимізації на окупованій території судової системи країни-агресора, у продовж березня 2014 вчиняв дії направлені на шкоду суверенітетові, територіальної цілісності та недоторканості України.
Нагадуємо, що колишній голова Апеляційного суду АР Крим, з липня 2018 року перебував у розшуку та був затриманий працівниками прокуратури  АР Крим та Службою Безпеки України  03 листопада 2018.
 
Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).




кількість переглядів: 3525