Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
22.10.2019

Під процесуальним керівництвом прокуратури автономії повідомлено про підозру "судді" незаконно створеного "Симферопольского районного суда Республики Крым"

Під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим слідчими СВ ГУНП в АР Крим та м. Севастополі повідомлено про підозру «судді» незаконно створеного «Симферопольского районного суда Республики Крым» за ст. 438 КК України, а саме порушення законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України.
 
 
У ході здійснення досудового розслідування здобуто докази причетності  «судді» до порушення права на справедливий і офіційний судовий процес, передбаченого ст. 147 Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року та ч. 4 ст. 75 Протоколу І до Женевських конвенцій 1949 року щодо проукраїнського активіста за його виступ у прямому ефірі на одному з телеканалів. Під час виступу активіст висловив позицію щодо необхідності повернення Україні територій АР Крим, Донецької та Луганської областей.
 
 
У травні-вересні 2017 року зазначений «суддя», розглядаючи матеріали кримінальної справи, порушив право обвинуваченого використати всі необхідні права і засоби захисту. В результаті 27.09.2017 він виніс «вирок», відповідно до якого визнав активіста винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 280.1 КК РФ (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації).
 

кількість переглядів: 3933