Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
23.10.2019

Заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов представив колективу прокуратури АР Крим нового керівника

У середу, 23 жовтня 2019 року, заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов представив колективу прокуратури АР Крим нового очільника  - Ігоря Поночовного.
 
«Прокуратуру АР Крим повинен очолювати надійний керівник, людина, яка розуміє специфіку та особливості роботи відомства. Ігор Поночовний з 2017 року працював у прокуратурі автономії, пройшов шлях від заступника начальника управління до заступника прокурора. За цей час зарекомендував себе виключно як професіонал, що зможе ефективно продовжити роботу відомства на шляху до деокупації та реінтеграції Автономної Республіки Крим», - зазначив заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов.
 
 
Новий очільник відомства Ігор Поночовний подякував за довіру керівництву Генеральної
прокуратури та наголосив: «Ми продовжимо реалізовувати ті плани і завдання, які визначені Стратегією розвитку прокуратури АР Крим в умовах тимчасової окупації на 2019 – 2021 роки. Жоден факт порушення прав людини на тимчасово окупованому півострові не залишиться без нашої уваги, а винні особи  будуть притягнуті до відповідальності як на національному, так і на міжнародному рівнях».
 
 

Довідково:

Поночовний Ігор Миколайович народився 7 жовтня 1987 року в с. Острів Рокитнянського району Київської області.
У 2009 році закінчив Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого. Кар’єру прокурора розпочав у 2009 році на посаді помічника прокурора Дарницького району міста Києва. З 2009 по 2012 роки працював на посадах старшого прокурора і старшого слідчого прокуратури Подільського району міста Києва.
Надалі, з листопада 2012 року до липня 2014 року, перебував на посадах старшого слідчого і слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу прокуратури міста Києва. У липні 2014 року призначений на посаду заступника прокурора Оболонського району міста Києва, яку обіймав до жовтня 2015 року.
 
У грудні 2016 року призначений на посаду начальника управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Полтавської області.
Через рік, у грудні 2017 року, розпочав роботу в прокуратурі Автономної Республіки Крим. Спочатку – на посаді заступника начальника управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва. Опісля очолив управління нагляду в кримінальному провадженні.
У червні 2018 року обійняв посаду заступника прокурора Автономної Республіки Крим.
22 жовтня 2019 року наказом Генерального прокурора І.М. Поночовний призначений на посаду прокурора Автономної Республіки Крим.
 
За сумлінну службу в органах прокуратури відзначений заохоченнями Генерального прокурора, керівниками прокуратур міста Києва і Полтавської області, прокурором Автономної Республіки Крим. За вагомі особисті досягнення у професійній діяльності нагороджений нагрудним знаком «За сумлінну службу в органах прокуратури».

кількість переглядів: 8401