Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
21.11.2019

Прокурор АР Крим Ігор Поночовний взяв участь у робочій зустрічі в Генеральній прокуратурі України, що стосувалась питань правосуддя перехідного періоду

20 листопада 2019 року прокурор АР Крим Ігор Поночовний взяв участь у засіданні робочої групи щодо реінтеграції тимчасово окупованих територій з питань правосуддя перехідного періоду, яка відбулась в Генеральній прокуратурі України. Під час зустрічі обговорювали напрацьований пакет законодавчих актів щодо правосуддя перехідного періоду.

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка зазначив: «Уже розроблено 2 ініціативи: проект засад державної політики в сфері захисту прав людини в умовах подолання наслідків збройного конфлікту та проект закону про соціально-правовий захист осіб, позбавлених свободи внаслідок збройної агресії проти України, які узагальнюють світовий досвід застосування норм перехідного правосуддя для України».
 
Як зазначив заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов: «Правосуддя перехідного періоду - це той механізм, який, як показує міжнародний досвід, може допомогти впоратися з завданням подолання наслідків конфлікту, реінтеграції територій та людей».
 
 
Прокуратура Автономної Республіки Крим у своїй діяльності вже реалізує ряд елементів, що складають концепцію перехідного правосуддя, а саме: розслідування та фіксація воєнних злочинів і злочинів проти людства, створення, спільно з громадськими правозахисними організаціями, реєстру жертв міжнародного збройного конфлікту на тимчасово окупованій території півострова Крим.
 
«Впровадження концепції правосуддя перехідного періоду дозволить в майбутньому вирішити масштабні порушення прав людини, що відбуваються на окупованій території півострова» - наголосив прокурор АР Крим Ігор Поночовний. 
 
                                       
 

кількість переглядів: 3180