Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
22.11.2019

Прокурор АР Крим Ігор Поночовний провів координаційну нараду керівників правоохоронних органів автономії

Учора, 21 листопада 2019 року, у приміщенні прокурори АР Крим відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів АР Крим, на якій обговорювалися ключові проблемні питання, які потребують злагодженої роботи всіх органів правопорядку АР Крим стосовно виявлення та розкриття кримінальних правопорушень у сфері недоторканості державних кордонів, а також правопорушень вчинених незаконно створеними органами на тимчасово окупованій території півострова, передбачених ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни).
 
У заході взяли участь начальник Головного управління Національної поліції в АР Крим Віталій Стрижак, начальник Служби безпеки України в АР Крим (з дислокацією у м. Херсон) Євген Нетужилов, заступник начальника сектору Південного регіонального управління Державної прикордонної служби Микола Васильчук, заступник начальника відділу Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби (з місцем дислокації у м. Херсон) Максим Таранець.
 
 
Відкриваючи нараду, прокурор автономії Ігор Поночовний відзначив: «На прокуратуру АР Крим, правоохоронні та державні органи, передислоковані з тимчасово окупованої території, покладені особливі завдання. Насамперед - це забезпечення ефективного розслідування кримінальних проваджень, вчинених на півострові проти прав і свобод людини, інтересів держави, збирання належної доказової бази для розгляду у національних та міжнародних судових інстанціях».
 
 
«Пріоритетом у роботі органів правопорядку автономії  повинно бути притягнення представників окупаційної влади до відповідальності за вчинення воєнних злочинів та злочинів проти людяність. З цією метою, звертаю увагу органів досудового розслідування на належне фіксування кожного злочину, що вчиняються на півострові» - зазначив заступник прокурора АР Крим Анатолій Коцура. 
 
На координаційній нараді також порушувались питання щодо стану розслідування злочинів за фактами порушення порядку в’їзду-виїзду  з-на тимчасово окуповану територію півострова, зокрема, морськими і повітряними суднами.
 
"Незважаючи на ведення електронного реєстру іноземних суден-порушників, робота на вказаному напрямку потребує активізації" - підсумував прокурор АР Крим.
 
За результатами проведення координаційної наради керівниками правоохоронних органів АР Крим  схвалено спільну постанову, в якій визначено низку невідкладних заходів, необхідних для подальшого вдосконалення роботи з протидії злочинності на тимчасово окупованій території АР Крим.


 

кількість переглядів: 4270