Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
29.11.2019

Прокуратура АР Крим спільно з органами правопорядку автономії припинили схему незаконного видобутку корисних копалин

У середу, 27 листопада 2019 року, прокуратура АР Крим спільно зі слідчим відділом Головне управління Національної поліції в АР Крим та м.Севастополі та центральним апаратом Служби безпеки України провели ряд санкціонованих обшуків в офісі київського підприємства, а також на гідротехнічній споруді, яка знаходиться біля адмінмежі з тимчасово окупованою територією АР Крим.

Слідством встановлено, що підприємство, яке знаходяться на території міста Києва сприяло кримському заводу з виготовлення соди у незаконному видобутку корисних копалин
загальнодержавного значення. Сприяння полягало у забезпеченні роботи вищевказаної гідротехнічної споруди, на якій працювали 6 промислових насосів та перекачували «кондиційну ропу» з Центральної до Західної частини озера Сиваш для содового заводу.

Внаслідок зазначених дій, завод незаконно, без отримання відповідних дозволів від Держгеонадра,
видобував ропу, яка використовувалася для виготовлення продукції. У ході обшуків виявлено та вилучено значну кількість документів, які підтверджують незаконну діяльність підприємства. Слідство триває, вирішується питання стосовно пред’явлення підозр.
 
 
 
 

кількість переглядів: 2779