Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
20.12.2019

Прокуратура АР Крим скерувала до суду обвинувальний акт стосовно учасника партії «Единая Россия» та незаконної організації «Автоканал Севастополя»

Прокуратура автономії, учора, 19 грудня 2019 року, за результатами проведеного досудового розслідування, передала до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України, учасника незаконної організації «Автоканал Севастополя», який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).
 
У ході розслідування встановлено, що обвинувачений, у лютому - березні 2014 року, був активним учасником організації «Автоканал Севастополя», яка сприяла окупації півострова, а саме: забезпечувала роботу незаконних блокпостів у Севастополі, здійснювала спостереження за штабом Військово-морських сил Збройних сил України, військовими частинами України. Учасники «автоканалу» передавали отриману інформацію через радіостанції, координуючи таким чином незаконну діяльність «самооборонівців». Пізніше, під час проведення «загальнокримського референдуму», учасники організації здійснювали спостереження та патрулювання на дільницях, де відбувалось голосування.
 
Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).

кількість переглядів: 3864