Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
29.01.2020

Прокуратура АР Крим скерувала до суду обвинувальний акт відносно особи, яка вербувала молодих дівчат для сексуальної експлуатації

Прокуратура АР Крим скерувала до суду обвинувальний акт відносно учасниці злочинної групи, яка займалась вербуванням молодих дівчат для подальшої сексуальної експлуатації за кордон.
 
Протиправні дії зловмисниці кваліфіковано за ч. 2 ст. 149 КК України, тобто вербування людини, вчинене з метою експлуатації, з використанням уразливого стану особи, за попередньою змовою групою осіб.
Так, у ході досудового розслідування встановлено, що учасники групи, на території тимчасово окупованого півострову Крим та інших регіонів України, підшукували молодих дівчат - потенційних жертв. Користуючись уразливим станом потерпілих, через важкі особисті обставини, організовували їх переміщення до країн Європи для подальшої сексуальної експлуатації.
Обвинувачену було затримано при спробі переміщення чергової жертви до Греції.
 
За вчинення вказаного діяння обвинуваченій загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.
Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні проводилося слідчим відділом Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2985