Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
03.02.2020

Прокуратура автономії повідомила про підозру колишньому судді Роздольненського районного суду АР Крим

Прокуратура АР Крим повідомила про підозру колишньому судді Роздольненського районного суду АР Крим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).
 
У ході розслідування кримінального провадження встановлено, що колишній суддя Роздольненського районного суда АР Крим, який після окупації півострова у 2014 році перейшов на службу до незаконно створених судових органів держави – окупанта, розуміючи, що правосуддя на тимчасово окупованому півострові повинно здійснюватися відповідно до законодавства України, незаконно притягнув до адміністративної відповідальності громадянина України, який активно підтримував проукраїнську позицію. Підставою для притягнення до відповідальності слугувала нібито непокора «правоохоронцям». Як результат, «суддя» незаконно застосував до українця адміністративний арешт строком на 10 діб відповідно до російського законодавства.

 
Таким чином, «суддя» порушив право громадянина України на свободу, особисту недоторканість, а також права передбачені Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод та Конвенцією про захист цивільного населення під час війни 1949 року.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 2945