Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
20.02.2020

Прокурор АР Крим Ігор Поночовний провів чергову робочу зустріч з представниками Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду

Учора, 19 лютого 2020 року в Офісі Генерального прокурора відбулася чергова робоча зустріч прокурора Автономної Республіки Крим Ігора Поночовного та представників Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС).
Під час зустрічі обговорено грубі порушення міжнародного гуманітарного права, переслідування, які підпадають під юрисдикцію МКС, а також стан їх розслідування на національному рівні. Надано додаткову інформацію, яка допоможе працівникам Офісу Прокурора МКС здійснити оцінку принципу комплементарності.
 
«Ми вживаємо всіх можливих заходів для забезпечення проведення повного, об’єктивного та всебічного розслідування злочинів, що вчиняє країна-окупант на території тимчасово окупованого півострова, а також документування всіх фактів грубих порушень прав людини.
Нам важливо, щоб висновок, за результатами попереднього вивчення справи «Ситуація в Україні» був однозначним - розпочати безпосереднє розслідування справи.
Розраховуємо, що такий процес в МКС стане показником високого рівня ефективності та результативності міжнародних механізмів протидії воєнним злочинам і злочинам проти людяності», – зазначив прокурор АР Крим Ігор Поночовний.
 
По закінченню заходу представники Офісу Прокурора МКС акцентували увагу на важливості безперервного обміну інформацією, визначені подальші кроки співробітництва.
 
Нагадаємо, що з середини 2017 року, прокуратура автономії спільно з правозахисними організаціями подала до МКС 7 інформаційних повідомлень за фактами вчинення у тимчасово окупованому Криму окремих воєнних злочинів і злочинів проти людяності з проханням розпочати розслідування цієї ситуації в Україні.
 
 

кількість переглядів: 2284