Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
21.02.2020

"Держава-окупант продовжує вчиняти злочини на півострові Крим, тому завдання прокуратури автономії на найближчий період залишаються незмінними" - Ігор Поночовний

21 лютого 2020 року у прокуратурі Автономної Республіки Крим під головуванням прокурора автономії Ігоря Поночовного відбулася нарада за підсумками роботи у 2019 році.
У нараді взяли участь перший заступник та заступники прокурора АР Крим, керівники структурних підрозділів та прокурорські працівники прокуратури автономії.
 
«Держава-окупант продовжує вчиняти злочини на території півострова, тому завдання прокуратури автономії залишаються незмінними: це забезпечення невідворотності покарання для осіб, що вчиняють злочини проти основ національної безпеки України, воєнні злочини і злочини проти людяності, порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України і виїзду звідти, злочини, потерпілими у яких є діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, та злочини в екологічній сфері. Також пріоритетом має стати реалізація санкційної політики та активна участь у законотворчій діяльності, з урахуванням специфіки діяльності прокуратури автономії та особливостей розслідування вищевказаних категорій злочинів» - зазначив прокурор автономії.
 
 
Про результати роботи, здобутки та проблемні питання на окремих напрямах діяльності з баченням шляхів їх вирішення проінформували перший заступник та заступники прокурора автономії.
Перший заступник прокурора АР Крим Микола Іванець наголосив, що, незважаючи на позбавлення прокуратури функції досудового розслідування, наявні вагомі позитивні досягнення у роботі: це винесення судом першого заочного вироку колишньому депутату Верховної Ради АР Крим 6 скликання Савченко С.Б., а також вступ в законну силу вироку колишньому депутату Ганишу В.В. за вчинення державної зради.
 
Заступник прокурора АР Крим Анатолій Коцура відмітив, що головним завданням процесуальних керівників є кримінальне переслідування осіб, які вчиняють грубі порушення конституційних прав громадян на тимчасово окупованій території півострову.
«Прокуратурою автономії продовжується активна робота щодо підготовки інформаційних повідомлень про окремі воєнні злочини та злочини проти людяності до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду, а також направлення до компетентних органів іноземних держав запитів про надання міжнародної правової допомоги у кримінальних провадженнях» - зазначив заступник прокурора Віталій Секретар.
 
За результатами наради визначено основні пріоритети та завдання на наступний період.

кількість переглядів: 4661