Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
24.02.2020

Прокуратура та поліція АР Крим повідомили про підозру керівнику штабу незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя»

Прокуратура автономії спільно з ГУНП в АР Крим та м. Севастополі повідомила про підозру учаснику незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя» за ч. 5 ст. 260 КК України. Санкція інкримінованої статті передбачає позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років.
Досудовим розслідуванням встановлено, що громадянин України, протягом лютого-березня 2014 року, був керівником штабу «Самооборони Севастополя».
 
Підозрюваний, здійснював особистий відбір кандидатів до складу незаконного збройного формування та координував дії бійців. Був ініціатором створення піших патрулів та самовільно збудованих блок-постів на території м. Севастополь, на яких бійці «Самооборони Севастополя» здійснювали перевірку документів місцевих мешканців, проводили обшуки автомобілів та здійснювали затримання громадян, незгодних з окупацією півострова.  Приймав участь та віддавав накази, під час захоплення 20 березня 2014 року протичовнового корвета «Хмельницький», який належить Військово-Морським Силам України
На даний час, підозрюваного оголошено в розшук, вживаються заходи для встановлення його місцеперебування.
 
Нагадаємо, що загалом, прокуратура автономії спільно з ГУНП в АР Крим та м. Севастополі встановили понад 1300 осіб, які брали участь у діяльності зазначеного формування, з яких 217 особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 260 КК України.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 3238