Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
31.03.2020

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно «самооборонівця», який приймав участь у захопленні Штабу Військово-Морських Сил України в м. Севастополі

Учора, 30 березня 2020 року, прокуратура автономії за результатами проведеного досудового розслідування, скерувала до суду обвинувальний акт стосовно учасника незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя» за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 260 КК України (участь у діяльності незаконного збройного формування).

Досудовим розслідуванням встановлено, що громадянин України, будучи учасником незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя», протягом лютого-березня 2014 року, приймав участь у захопленні Штабу Військово-Морських Сил України у м. Севастополь. У результаті дій «самооборонівців» на територію стратегічного об’єкту проникли військовослужбовці Збройних Сил Російської Федерації, як наслідок, бойова та мобілізаційна готовність Штабу була підірвана.

Нагадаємо, 8 січня 2020 року, на контрольно-пропускному пункті «Чонгар» при спробі перетину адміністративній межі з тимчасово окупованою територією півострову Крим був виявлений вказаний розшукуваний раніше учасник незаконного збройного формування «Самооборона Севастополя».
Кримінальна відповідальність за вказаний злочин передбачена  у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Досудове розслідування здійснювалось ГУНП в АР Крим та м. Севастополя.
 
Зазначимо, що особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду (ст. 62 Конституції України).

кількість переглядів: 2932