Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
16.04.2020

Прокуратура автономії повідомила про зміну підозри ще одній «судді», яка виносила «вирок» українському активісту

Прокуратурою Автономної Республіки Крим повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри ще одній «судді Роздольненського районного суду Республіки Крим» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) КК України, за фактом незаконного кримінального переслідування українського активіста.
 
Раніше слідством було встановлено, що вказана суддя, після окупації півострова,  перейшла на  службу до незаконно створених судових органів держави-окупанта, надаючи допомогу іноземній державі в проведенні підривної діяльності на шкоду суверенітету та територіальній цілісності України.
 
Додатково встановлено, що вказана «суддя», керуючись законодавством РФ, 11 жовтня 2016 року винесла ухвалу, якою замінила одному з українських активістів раніше призначене «покарання» з 320 годин обов’язкових робіт на 40 днів позбавлення волі з відбуттям покарання в колонії-поселенні. Та в подальшому, винесла «вирок», яким визнала цього ж активіста винним у нібито зберіганні боєприпасів та остаточно призначила покарання у вигляді 3 років 7 місяців позбавлення волі та штраф у розміри 10 000 рублів.
Підозрювану оголошено в розшук, вживаються заходи для встановлення її місцеперебування.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 2269