Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
29.04.2020

Прокуратура автономії розпочала кримінальне провадження за фактом незабезпечення окупаційною владою умов в місцях несвободи під час пандемії коронавірусу

Прокуратура автономії розпочала кримінальне провадження за фактом невжиття державою-окупантом заходів для протидії розповсюдження СОVID-19 серед кримчан, у тому числі, щодо ув’язнених, які перебувають у місцях несвободи (ч. 1 ст. 438 КК України порушення законів та звичаїв ведення війни).
 
Зокрема, встановлено, що на території «Слідчого ізолятора №1 Управління Федеральної служби виконання покарань» в «карантинну камеру» поміщають людей з підозрою на COVID-19 або ГРВІ, проте, ув’язненим не проводять кваліфіковане обстеження та тестування на наявність коронавірусної інфекції, не видають засоби індивідуального захисту, а камера не забезпечена необхідними санітарно-гігієнічними умовами.
Крім того, деяких кримчан продовжують етапувати з Криму до Ростова-на-Дону, що в умовах пандемії коронавірусу потенційно небезпечно для життя та здоров’я людей.
 
Вказані дії держави-окупанта, яка має забезпечувати належні умови утримання в місцях несвободи, свідчать про порушення нею ст. 56 Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року, ст. ст. 10, 14 Додаткового протоколу до Женевських конвенцій 1949 року, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів.

   


кількість переглядів: 2819