Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
28.05.2020

Депутат Херсонської облради та його спільники постануть перед судом за вимагання штучно створеного боргу у понад 200 тис. гривень

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальні акти відносно депутата Херсонської обласної ради VII скликання і двох його спільників, які незаконно заволоділи транспортними засобами мешканця Криму та вимагали від останнього грошові кошти в рахунок погашення штучно створеного боргу (ч. 1 ст. 189, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 289 КК України).
У ході досудового розслідування встановлено, що депутат Херсонської обласної ради, начебто в рахунок погашення боргу у понад 200 тис. гривень, безпідставно вимагав від потерпілого грошові кошти. Для гарантування сплати «боргу», обвинувачений разом зі спільниками організував викрадення 2-х легкових автомобілів, які були у користуванні потерпілого та належали членам його сім’ї.

Нагадаємо, що 67-річний депутат Херсонської обласної ради VII був затриманий після одержання ним частини зазначеного «боргу»  у розмірі 100000 гривень. Також під час обшуку його нежитлових приміщень були виявлені та вилучені раніше викрадені транспортні засоби.

Досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні проводилося слідчим відділом Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 2431