Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
03.06.2020

Прокуратура та поліція Криму повідомили про підозру омонівцю за побиття українського активіста

Прокуратура АР Крим спільно з ГУНП в АР Крим та м. Севастополя повідомили про підозру співробітнику російського спецпідрозділу ОМОН  за вчинення правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 161 (умисні дії, спрямовані на приниження національної честі та гідності),  ч. 2 ст. 121 (умисне спричинення тяжких тілесних ушкоджень, з мотивів національної нетерпимості) та ч.1 ст.146 КК України (незаконне позбавлення волі). Санкція найтяжчої статті передбачає покарання до 10 років позбавлення волі.
 
Слідством встановлено, що 7 вересня 2016 року у м. Севастополі діючий співробітник російського спецпідрозділу ОМОН, у минулому – працівник підрозділу «Беркут» МВС України – наніс потерпілому тяжкі тілесні ушкодження, а саме відкриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, перелом основи черепа, закритий перелом кісток носа.
Мотивом побиття стала наявність на велосипеді потерпілого української символіки. Встановлено, що нападник побив кримчанина на ґрунті національної ненависті, зокрема, до громадян України, українських активістів, які мешкають на тимчасово окупованій території півострова.
Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваного у розшук.
 
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 2471