Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
05.06.2020

«Свобода слова в Криму відсутня, діяльність незалежних ЗМІ зупинена - це фактично призвело до "інформаційного вакууму" на півострові» - прокурор АР Крим Ігор Поночовний

«Відсутність незалежних ЗМІ, жорсткий контроль за інформацією, цензура, маніпуляції та пропаганда - реальна ситуація зі свободою слова на окупованому півострові.
 
Активна фаза окупації Автономної Республіки Крим та м. Севастополя супроводжувалась тиском на ЗМІ, які об’єктивно висвітлювали події на півострові. Понад 20 осіб з числа журналістів, блогерів, працівників українських та іноземних ЗМІ зазнали серйозних порушень своїх прав. Така негативна тенденція продовжується на півострові дотепер, діяльність ЗМІ постійно знаходиться в полі зору окупаційних «правоохоронних органів»» - наголосив прокурор АР Крим Ігор Поночовний.
 
 
У кримінальних провадженнях прокуратури автономії містяться численні факти переслідування журналістів та їх родин, проведення незаконних обшуків, затримань, звинувачень в екстремістській діяльності, притягнення до кримінальної відповідальності, блокування альтернативних джерел інформації.   
Наразі, прокуратура автономії спільно з Українською Гельсінською спілкою з прав людини  готує ще одне повідомлення до Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду, у якому б удуть відображені факти переслідування журналістів на території тимчасово окупованого півострова.
 
«У своїй роботі ми постійно намагаємося протистояти незаконним діям окупантів, зокрема, допомагаючи кримчанам знати правду про реальну ситуацію з правами людини на півострові, оскільки інформаційний простір в Криму фактично насичений окупаційною пропагандою» - зазначив прокурор.

кількість переглядів: 3211