Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
03.07.2020

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно митника, який обвинувачується у завданні державі збитків на 172 тисячі гривень

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт щодо старшого державного інспектора митого оформлення посту «Херсон-порт» митниці ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

У ході розслідування встановлено, що упродовж 2016-2018 років інспектор митного оформлення, порушуючи вимоги Митного кодексу України, зловживаючи своїм службовим становищем здійснював митне оформлення суден закордонного плавання поза приміщенням митного посту «Херсон-Порт», за що передбачена плата у сумі 20 євро, при цьому до декларації інспектор вносив відомості про здійснення митного контролю у приміщенні митного поста за що сплата мита не передбачена. Внаслідок вказаних дій підозрюваного, зазначені митні платежі до бюджету не надходили, що спричинило збитки державі на суму понад 172 тисячі гривень.
Досудове розслідування здійснювалось територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Мелітополь

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 2065