Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
08.07.2020

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно учасників злочинної групи, які виготовляли і збували зброю та вибухові речовини

Прокуратура Автономної Республіки Крим скерувала до суду обвинувальний акт щодо трьох громадян України, які обвинувачуються у вчиненні організованою злочинною групою цілого ряду злочинів пов’язаних із незаконним виготовленням, переробкою вогнепальної зброї та вибухових речовин за ч. 3 ст. 263-1, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що троє громадян України організували в приміщенні одного з київських заводів майстерню, де незаконно виготовляли та зберігали вогнепальну зброю, вибухові речовини, бойові припаси, які у подальшому незаконно збували на території України. Зокрема, керівник угрупування налагодив механізм щодо виготовлення, забезпечення виробничого процесу, безпеку та конспірацію під час передачі вогнепальної зброї та вибухових речовин. У ході слідства зібрано докази протиправної діяльності кожного учасника організованої злочинної групи.
Також, за результатами обшуків в приміщенні майстерні, місцях зберігання зброї, а також житлових приміщеннях фігурантів злочинної діяльності, виявлено та вилучено 4 гранатомети, 30 гранат, 2 вогнемети, 3 кг вибухової речовини «С4» (пластид), 3 електродетонатори, 6 гвинтівок, 3 одиниці автоматичної зброї, 37 пістолетів, 2 крупнокаліберні снаряди, близько 14 780 боєприпасів різного калібру.
За результатами досудового розслідування, обвинувальний акт відносно трьох осіб скеровано до Солом’янського районного суду м. Києва для розгляду справи по суті.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 2452