Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
15.06.2020

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно трьох депутатів Севастопольської міскради

Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальні акти стосовно трьох депутатів Севастопольської міської ради VI скликання, які обвинувачуються за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).
Встановлено, що у 2014 році вказані депутати прийняли ряд незаконних постанов, підтримавши протиправні рішення Верховної Ради АР Крим про проведення загальнокримського референдуму, яким в свою чергу РФ намагалась легітимізувати окупацію території АР Крим і міста Севастополя, а також їх незаконне входження до складу Російської Федерації на правах суб’єкта федерації.
Своїми діями обвинувачені завдали шкоду суверенітету, територіальній цілісності, недоторканості України, допомогли Російській Федерації окупувати півострів.
У зв’язку з тим, що обвинувачені переховуються від органів досудового розслідування та суду, обвинувальні акти направлені до суду в порядку спеціального досудового розслідування (in absentia).
Вказаним громадянам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.
Загалом, прокуратура скерувала до суду 68 обвинувальних актів стосовно депутатів ВР АР Крим та 33 щодо депутатів Севастопольської міської ради, які сприяли окупації півострова.

кількість переглядів: 1538