Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
27.05.2020

Розпочато кримінальне провадження за фактам незаконних обшуків в м. Керч

Під процесуальним керівництвом прокуратури автономії Головне управління Національної поліції в АР Крим та м. Севастополі розпочало кримінальне провадження за фактом проведення 26 травня 2020 року правоохоронцями держави-окупанта ряду незаконних обшуків у помешканнях членів релігійної організації «Свідки Ієгови» у м. Керч. Кримінальне провадження розпочате за ч. 2 ст. 162 КК України (порушення недоторканності житла).
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.
 
Правоохоронці автономії фіксують усі факти порушення прав віруючих на півострові, у тому числі і представників організації "Свідки Ієгови". В минулому році окупаційні правоохоронці аналогічно провели масові обшуки на півострові, після чого затримали вірян. У подальшому, представники релігійної організації були незаконно засуджені окупаційними судами. Зокрема, за «участь у екстремістській організації» незаконно засуджено до шести років позбавлення волі одного з членів вказаної релігійної організації. Іншого учасника засуджено до покарання у вигляді штрафу у розмірі   400 000 рублів.
 
Нагадаємо, що з початком окупації півострова діяльність релігійної організації «Свідки Ієгови» в Криму була заборонена, її прихильники не мають права на зібрання та піддаються систематичним незаконним кримінальним переслідуванням.

кількість переглядів: 1531