Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 
24.07.2020

Прокуратура автономії повідомила про підозру громадянину, якого викрили на вимаганні 500 тис. доларів США

Прокуратура Автономної Республіки Крим здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 189 (вимагання) та ч. 2 ст. 289 (незаконного заволодіння транспортними засобами) КК України.
 
Правоохоронні органи автономії отримали інформацію про те, що невідомі особи, погрожуючи насильством, вимагали від громадянина України 500 тис. доларів США та передачу прав на майно.
У ході слідства правоохоронці встановили, що йдеться про групу осіб, до якої входили, зокрема, і мешканці тимчасово окупованого півострова. Також встановлено, що безпосередньо підозрюваний раніше був судимий за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів і позиціонував себе так званим «смотрящим» за одним із міст Київської області.    

 
За результатами проведених 23 липня 2020 року, санкціонованих обшуків у тому числі за місцем проживання підозрюваного, виявлено і вилучено речі та документи, які  підтверджують протиправну діяльність.
Цього ж дня вказаному громадянину повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 189 КК України, тобто у вимаганні передачі

чужого майна з погрозою насильства над потерпілим, його близькими родичами, пошкодження чи знищення їхнього майна (вимагання), вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб.
 
Сьогодні, 24 липня 2020 року, Голосіївський районний суд м. Києва     підтримав позицію прокуратури АР Крим та обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у понад 600 тисяч гривень.
На теперішній час проводяться слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення інших осіб, причетних до вчинення цього кримінального правопорушення.


кількість переглядів: 2584